Omdat bootonderhoud ook vaarplezier kan zijn!

Historie

Familie Harting, een tuinderfamilie. Schaalvergroting en plantenziekten maakten het bedrijf voor tuinbouwdoeleinden steeds minder rendabel. De jonge ondernemer Teun besloot het bedrijf met zijn vader Willem een andere weg in te laten slaan. Het bedrijf werd aangepast tot botenstalling.

Met veel hand- en mankracht werden hellingen gebouwd, betonvloeren gelegd en werd de kwekerij verbouwd tot loodsen.

Familie Harting begon aan een nieuwe manier van ondernemen. Geen plantjes maar boten. Aangezien Teun en zijn vrouw Jannie allebei echte watersporters zijn, was dit een leuke uitdaging.

Marcel leerde de watersport kennen via de zeilvakanties met zijn ouders en de waterscouts. Vanaf zijn geboorte is hij al op, aan en in het water. Na zijn HTS Scheepsbouw opleiding ging hij aan het werk in de tuinbouwtechniek. Een bureaucarriere was niet zijn doel. Het ouderlijk bedrijf werd een steeds aantrekkelijker alternatief. Na vier jaar tuinbouw nam hij de werf over.

Inmiddels hebben veel watersporters de vaarweg naar de werf gevonden. Men kan plezierig zelf klussen aan de boot, werk aan de vakmensen overlaten of samen werken met hen.

Omdat bootonderhoud ook vaarplezier kan zijn.