Omdat bootonderhoud ook vaarplezier kan zijn!

Nieuws en onderhanden projecten

Vrienden worden met de werf? Op de hoogte blijven van onze uitjes? 

scheepswerfvrienden

Klassieke kotter

Een refit en totaal herstel van een klassieke kotter. Met wat advies van de werf wordt de kotter voorzien van nieuwe coating en geplamuurd. Het oude teakdek wordt vervangen door een nieuw houten dek en het interieur onder handen genomen. Eigenaar hoopt in zomer 2012 met een totaal opgeknapt schip te kunnen genieten van een mooi vaarseizoen. Daar helpen wij hem graag bij

www.klassiekvaren.nl

Rondvaartboot Stichting De Linde


Stichting de Linde biedt ondersteuning aan mensen die in hun ontwikkeling zijn belemmerd. Zij doen dit ondermeer met een combinatie van dagbesteding voor deze mensen in combinatie met exploitatie van een horeca onderneming. Bij dit eetlokaal kan naast een lunch of diner ook een vaartocht door de Haarlemse grachten worden gemaakt. Deze Lindeboot wordt jaarlijks door ons op de werf geschilderd en technisch onderhouden.Dit jaar wordt de Lindeboot voorzien van een nieuw stalen dek, een stalen voorschot. Ook de achterzijde zal worden aangepast voor meer gebruiksgemak. Ook interesse in lunch, diner of vaartocht met de Lindeboot. Informeer bij:

www.stdl.nl

Tweede leven voor stalen sloep


Een stalen geklonken reddingssloep, voorzien van "doodskleed" van polyester. Eigenaar heeft de buitenzijde kaal gehaald middels het P*erago roterend stralen systeem. Op de werf wordt een volledige nieuwe stalen bodem aangebracht. Uiteraard met gestraalde plaat, zodat de eigenaar zijn trots kan voorzien van een goede beschermende coating. Geen lekkages meer, geen reparaties meer om met deze sloep te kunnen blijven varen. Er wordt gelijk een tunnel ingelast om in de toekomst een SidePower boegschroef te kunnen plaatsen. Een nieuw roer en een trimvlak aan achterzijde mogen natuurlijk ook niet ontbreken.

Nieuwe hellingdeuren, vervangen beschoeiing


De oude schuifdeuren bij de helling zijn vervangen voor nieuwe aluminium met plexiglas. Deze winter is het vervangen van 150 meter beschoeiing afgerond. De loods is nu rondom voorzien van een hardhouten steiger. Groot gemak voor de langszij gelegen schepen.

Een van de nieuwe "schepen" langszij zal een aluminium boothuis zijn. Een overkapping om droog je boot in de kunnen aanleggen. Momenteel wordt deze bij ons op de werf afgebouwd.